Tally Study Material

Tally Question Paper with Answer Pdf

Tally Question Paper with Answer Pdf
Written by Taiyari 24 Hour

Tally Question Paper with Answer Pdf

Hello Student, क्या आप tally के mcq question with answer की खोज कर रहे ? अगर हा तो आज हम आपके लिए बहुत ही important Tally Question Paper with Answer Pdf लेकर आये है | बहुत से ऐसे student होते है जो की Tally Question Paper Pdf की खोज करते रहते है | हम उन student के लिए specially लेकर आये है जिसे आप यहाँ से download कर सकते है |

Learn Tally Question with Answer

1. ETCS means

A) Enable Tax Collected at Source
B) Electronic Tax Collected at Source
C) Electric Tax Collected at Source
D) None of these
Answer : B

2. To get Payroll Reports choose

A) Gateway of Tally > Display
B) Gateway of Tally > Display > Statement of Accounts
C) Gateway of Tally > Display > Statement of Payroll
D) Gateway of Tally > Display > Payroll Reports
Answer : D

3. BOM represents

A) Billing of Machines
B) Bill of Materials
C) Bill of Maintenance
D) None of these
Answer : B

4. “Alias” represents

A) Short name
B) Nick name
C) Code name
D) All of these
Answer : D

5. If we purchase any fixed asset in credit, we can pass it from

A) Payment mode
B) Receipt mode
C) Journal mode
D) Contra mode
Answer : C

6. Transfer of materials from one godown to another godown, use

A) Manufacturing Journal
B) Stock Journal
C) Purchase Journal
D) Both A & B
Answer : B

7. Recording of actual stock as physically verified or counted is done through

A) Journal
B) Stock Journal
C) Physical Stock
D) Sales
Answer : C

8. Budget represents ________________

A) Estimation
B) Forecasting
C) Assumption
D) All of these
Answer : D

9. Find out which is not a Default Ledger in Tally

A) Cash in Hand
B) Capital Account
C) Profit & Loss
D) None of these
Answer : D

10. The Profit & Loss statement can be displayed in ______________ format(s).

A) Horizontal
B) Vertical
C) A or B
D) None of the above
Answer : C

11. Default ledger accounts in tally are ______

A) Balance sheet & profit & loss profit & loss and trial balance
B) Profit & loss and trial balance
C) Cash and profit & loss
D) Cash and bank
Answer : C

12. Default ‘godown’ name in tally is ____________

A) Primary
B) Main location
C) A or b
D) None of the above
Answer : B

13. ‘Tally vault’ is a _________________

A) Security mechanism
B) Ledger a/c
C) Cost category
D) None of the above
Answer : A

14. A Group Company is _______________ given to the merged accounts of member companies of the group

A) a name
B) an identity
C) A and B
D) None of the above
Answer : C

15. In tally you get currency symbol option from _______ menu

A) Company creation
B) Stock items units
C) Regional setting
D) None of the above
Answer : A

16. _____________ gives the balance for each day for the voucher type has been selected

A) Trial Balance
B) Daybook
C) Balance Sheet
D) None of the above
Answer : B

17. Which option lists inventory valuation method in tally

A) Stock report
B) Stock journal
C) Stock analysis
D) Stock summary
Answer : D

18. How to activate the tally audit feature in a company

A) Press F11 key
B) During the creation of a company
C) In -comp info -> security control-option
D) Press F12 key
Answer : B

19. What is the predefined number of groups in tally

A) 16
B) 28
C) 128
D) 228
Answer : B

20. Which of the following is used for voucher entry

A) Ledger Account B.
B) Groups
C) Sub-Groups
D) Depends on number of companies
Answer : A

Download Tally Question Paper Pdf

Download Other Study Material

Tally ERP 9 Shortcuts Keys Pdf Download

Tally ERP 9 Question Paper Free Download Pdf

About the author

Taiyari 24 Hour

Leave a Comment