HTML

HTML Questions and Answers Pdf

html questions and answers pdf
Written by Taiyari 24 Hour

HTML Questions and Answers Pdf

Hello Student, आज हम आपके लिए HTML Questions and Answers Pdf लेकर आये है जहा पर आपको 50 questions with answers पढने को मिलेगा जिसे आप यहाँ पढ़ भी सकते है और download भी कर सकते है|

Learn HTML Questions and Answers

1. The common element which describe the web page, is ?

A) heading
B) paragraph
C) list
D) All of these

Answer : D

2. HTML stands for?

A) Hyper Text Markup Language
B) High Text Markup Language
C) Hyper Tabular Markup Language
D) None of these

Answer : A

3. Which of the following is used to create Web Page.

A) HTML
B) JVM
C) DTD
D) C

Answer : A

4. HTML is considered as _________ language.

A) Higher Level Language
B) Markup Language
C) OOP Language
D) Programming Language

Answer : B

5. HTML markup language is a set of Markup ___________.

A) Tags
B) Attributes
C) Groups
D) Sets

Answer : A

6. HTML tags are used to describe document ___________.

A) None of these
B) Content
C) Definition
D) Language

Answer : B

7. HTML Document can contain ______________.

A) Attributes
B) All of these
C) Tags
D) Plain Text

Answer : B

8. Page Designed in HTML is called as ________.

A) Front Page
B) Yellow Page
C) Server Page
D) Web Page

Answer : D

9. We can write HTML Code using ______. Select appropriate option(s).

A) Notepad++
B) VLC Media
C) None of these
D) Microsoft Word

Answer : D

10. HTML program is saved using ____________ extension.

A) .htnl
B) .htl
C) .hml
D) .html

Answer : D

=> HTML Questions and Answers Pdf (Click Here)

About the author

Taiyari 24 Hour

Leave a Comment