Computer Hardware

Computer Hardware MCQ Question and Answers Pdf

computer hardware mcq questions and answers pdf
Written by Taiyari 24 Hour

Computer Hardware MCQ Question and Answers Pdf

Computer Hardware MCQ Questions and Answers Pdf Download: Here we provide computer hardware objective questions with answers, download 50 objective questions pdf with answers.

Computer Hardware Objective Questions with Answers

1. From what location are the 1st computer instructions available on boot up?

A) ROM BIOS
B) CPU
C) boot.ini
D) CONFIG.SYS

Answer : A

2. What could cause a fixed disk error.

A) No-CD installed
B) bad ram
C) slow processor
D) Incorrect CMOS settings

Answer : D

3. Missing slot covers on a computer can cause?

A) over heat
B) power surges
C) EMI.
D) incomplete path for ESD

Answer : A

4. When installing PCI NICS you can check the IRQ availability by looking at

A) Dip switches
B) CONFIG.SYS
C) Jumper settings
D) Motherboard BIOS

Answer : D

5. With respect to a network interface card, the term 10/100 refers to

A) protocol speed
B) a fiber speed
C) megabits per seconds
D) minimum and maximum server speed

Answer : C

6. Which Motherboard form factor uses one 20 pin connector

A) ATX
B) AT
C) BABY AT
D) All of the above

Answer : A

7. A hard disk is divided into tracks which are further subdivided into:

A) clusters
B) sectors
C) vectors
D) heads

Answer : B

8. A wrist grounding strap contains which of the following:

A) Surge protector
B) Capacitor
C) Voltmeter
D) Resistor

Answer : D

9. Which standard govern parallel communications?

A) RS232
B) RS-232a
C) CAT 5
D) IEEE 1284

Answer : D

10. In laser printer technology, what happens during the conditioning stage?

A) The corona wire places a uniform positive charge on the paper
B) A uniform negative charge is placed on the photosensitive drum
C) A uniform negative charge is placed on the toner
D) All of the above

Answer : B

Download Computer hardware MCQ Questions and Answers Pdf 

Download Pdf

About the author

Taiyari 24 Hour

Leave a Comment