CCC Study Material

CCC MCQ Questions and Answers Pdf Download

ccc mcq questions and answers pdf download
Written by Taiyari 24 Hour

CCC MCQ Questions and Answers Pdf Download

Hello Student, आज हम आपके लिए  CCC MCQ Questions and Answers लेकर आये है जो CCC Online Exam में पूछे जाते है जिसे आप यहाँ पर पढ़ सकते है और या तो CCC MCQ PDF download कर सकते है |

50 Questions for CCC Exam

1) The brain of any computer system is

A) ALU
B) Memory
C) CPU
D) Control unit
Answer : C

2. What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

A) Technological advancement
B) Scientific code
C) Object Oriented Programming
D) All of the above
Answer : A

3. Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

A) FORTRAN
B) PROLOG
C) C
D) COBOL
Answer : B

4. The tracks on a disk which can be accessed without repositioning the R/W heads is

A) Surface
B) Cylinder
C) Cluster
D) All of the above
Answer : B

5. Which of the following is the 1’s complement of 10?

A) 01
B) 110
C) 11
D) 10
Answer : A

6. A section of code to which control is transferred when a processor is interrupted is known as

A) M
B) SVC
C) IP
D) MDR
Answer : A

7. Which part interprets program instructions and initiate control operations.

A) Input
B) Storage unit
C) Logic unit
D) Control unit
Answer : D

8. The binary system uses powers of

A) 2
B) 10
C) 8
D) 16
Answer : A

9. In order to tell Excel that we are entering a formula in cell, we must begin with an operator
such as
A) $
B) @
C) +
D) =
Answer : D

10. In how many generations a computer can be classified?

A) 3
B) 4
C) 5
D) 6
Answer : C

Download CCC MCQ Questions and Answers Pdf

Download CCC 50 Questions Pdf

About the author

Taiyari 24 Hour

Leave a Comment